Lessen

Kalender events ABADA CAPOEIRA 

LESSENOVERZICHT sept 2023- juni 2024

  • Capoeira is een uitstekend manier van zelfverdediging en fysieke training, het helpt mensen om hun conflicten, angsten en onzekerheden aan te pakken met meer zelfvertrouwen, vastberadenheid en humor.
  • Capoeira is een Braziliaanse sport die 100% natuurlijk en spontaan fysieke kwaliteiten ontwikkelt: kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, balans, behendigheid, flexibiliteit en coördinatie; op die manier draagt ze bij tot verbetering van de algemene conditie, het produceren van gunstige effecten op spieren en gewrichten; daarenboven heeft capoeira een positieve invloed op onze cognitieve, affectieve en motorische eigenschappen, ongeacht de leeftijd.
  • De “roda” verwijst naar de cirkel die capoeira spelers vormen en naar de binnenkant waarin het spel gespeeld wordt. De beoefenaars die de roda vormen zijn even belangrijk voor het spel als de twee spelers binnen de cirkel aangezien ze bijdragen aan de energie en het ritme van het spel door in hun handen te klappen, capoeira liederen te zingen en muziekinstrumenten te bespelen zoals de berimbau, tamboerijn, atabaque. De twee spelers krijgen zo energie en steun van de roda. Als een metafoor voor de cirkel van het leven, illustreert de capoeira roda dat alle individuen, jong en oud, belangrijk zijn in de creatie van het geheel en dat samenwerking essentieel is voor het proces.
  • KINDERAANBOD: Capoeira schudt de creativiteit in een kind wakker, stimuleert het concentratievermogen en verbetert de motoriek. Het samenspel van muziek, dans en vechtkunst creëert een dynamische omgeving waarin de kinderen geprikkeld worden tot zelfexpressie en plezier. Capoeira is een uitstekende vorm van multi-sport. Kinderen leren zichzelf ontdekken door te kijken, bewegingen zelf uit te proberen en zo aan zelfvertrouwen te winnen; dit is vaak nieuw voor de kinderen en ook hun ouders want in ons huidig onderwijs systeem, moeten de kinderen te vaak enkel luisteren naar instructies en vergeten te kijken maar nog meer, vergeten te zien wat er gebeurt: ze leren zichzelf ontdekken, de anderen, de ruimte…
  •  Inclusief: we geven op regelmatige basis lessen capoeira aan bijzondere leerlingen alsook aan de gouden leeftijd

Denk je dat capoeira iets is voor jou of voor je kind(eren): kom gerust eens meetrainen: dit kan elke 3e zaterdag van de maand (vrije bijdrage).  Inschrijven kan het hele jaar door tijdens de lessen, je kan dus op ieder moment tijdens het jaar instappen.

Capoeira is een sport en enkel door regelmatig te trainen, kan je resultaten bereiken/zien!!!.

Overzicht lessen
 KinderenVolwassenen
Maandag
Sporthal Wilrijkse pleinen,Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen17.00-18.00Dinsdag
Depot Deluxe HemiksemTurnzaal Rozenkransschool, ingang langs Dokter Veeckmanslaan
2160 Wilrijk

15.00 - 16.00
Capoeira voor de gouden leeftijd


19.30-21.00
Donderdag
Sporthal Wilrijkse pleinen,Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen


17.00-18.00
Vrijdag
De Ark Gemeenschap, Groenstraat 46, 2640 Mortsel


14.00-15.30
Capoeira inclusiva
Zaterdag
Sporthal Wilrijkse pleinen,Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen


16:00 - 17:00

17:00 - 18:30