PROFESSOR LUQUINHA

Professor Luquinha is leerling van Mestre Camisa, de oprichter en voorzitter van ABADÁ-Capoeira.
Professor Luquinha heeft meer dan 25 jaar internationale ervaring als leraar capoeira (Brazilië, Israel, Spanje, Italië en België).

Abada Capoeira is al meer dan 20 jaar actief in Belgie maar had tot nog toe geen afdeling in Antwerpen.
Professor Luquinha heeft 8 jaar geleden de afdeling in Antwerpen opgestart en heeft ondertussen ook al 6 batizados EN 2 workshops capoeira muziek/cursos de ritmo georganiseerd mede dankzij alle toegewijde ouders en leerlingen!

SONY DSCgabriel

Professor Luquinha werd gekozen tot gemeentewinnaar voor Hoboken als “het grootste clubhart”, een bijzonder mooi initiatief van de Gazet van Antwerpen! Obrigado! Hartelijk aan iedereen die voor Professor Luquinha heeft gestemd!

clubhart2016_2 clubhart2016_1

 

Capoeira is een Braziliaanse sport die 100% natuurlijk en spontaan fysieke kwaliteiten ontwikkelt: kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, balans, behendigheid, flexibiliteit en coördinatie; op die manier draagt ze bij tot verbetering van de algemene conditie, het produceren van gunstige effecten op spieren en gewrichten; daarenboven heeft capoeira een positieve invloed op onze cognitieve, affectieve en motorische eigenschappen, ongeacht de leeftijd. Kortom, Capoeira is een uitstekend manier van zelfverdediging en fysieke training.

Capoeira is ontwikkeld door de slaven als een strijd voor de menselijke waardigheid, tegen onrecht, immoraliteit en discriminatie.

Tot op de dag van vandaag wordt capoeira nog steeds gediscrimineerd of niet genoeg of onvoldoende gewaardeerd. Al te vaak worden de lessen capoeira snel opzijgeschoven voor andere activiteiten, al te vaak moet capoeira wijken voor iets anders. Pas als je in staat bent om andere activiteiten opzij te zetten voor je capoeira les of probeert de les in te halen op een andere locatie, ben je gebeten door de capoeira-microbe. Toch zijn er gelukkig ook leerlingen en ouders die wel het belang van regelmatig trainen inzien, die capoeira niet discrimineren maar haar koesteren en respecteren en daarmee ook het (levens)werk van haar leraars naar waarde schatten: een kunstvorm die vele andere kunsten omvat. 

“Capoeira é uma arte que engloba várias artes em uma só arte: é um trabalho, uma luta, uma arte, uma dança, é poesia. Tudo isto tem seu momento, ou seja, ela é o que o momento determinar.
… A Capoeira pode ajudar a tornar a nossa sociedade melhor e mais humana e mostrar que todos nós temos valor independente do grau de instrução ou nível social. A Capoeira equilibra e harmoniza as pessoas.” Mestre Camisa